Back to Top
 

Hoofd-en Nekpijn


Hoofdpijn en Nekpijnklachten zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Vaak noem ik ze samen, omdat ze
meestal een directe link hebben.

 

In feite zou ik er zelfs graag Hoofdpijn, Kaakpijn, Nekpijn en Schouderpijn van maken,maar dan wordt het helemaal onduidelijk. Of juist meer herkenbaar voor jou? Wanneer er een kink in de kabel zit bij 1 van deze 4 spelers, kan dat resulteren in pijn.

 

Soms is een plots opgekomen klacht heel snel te verhelpen met enkele sessies,maar langdurige hoofdpijn en nekpijn klachten, vragen om een holistische benadering.Balans in het lichaam, de geest en de emoties.

 

Er zijn heel wat soorten hoofdpijn, maar de meest gekende is ongetwijfeld spanningshoofdpijn.Die komt dikwijls voor wanneer je moe of gestresseerd bent. Migraine is een andere vorm van hoofdpijn. Hij typeert zicht in typische migraine-aanvallen.

 

Heel deze regio omvat niet alleen pijn, maar ook duizeligheid is een probleem dat jij misschien herkent.Een speciale vorm daarvan is Duizeligheid omwille van problemen met de oorkristallen: BPPV (benigne paroxysmale postitie vertigo).

 

Naast de hands-on sessies met behandeling in de praktijk waarbij aan fascia, wervels en spieren wordt gewerkt (het lichaam), zullen we ook tijd steken in een thuisprogramma met oefeningen, pijn-educatie, opsporen van de redenen van je klacht, herprogrammeren van oude gewoontes die je klachten veroorzaken of in stand houden.