Back to Top
 

Hoofd-en Nekpijn

Hoofdpijn- en nekpijnklachten zijn tegenwoordig veelvoorkomend in onze maatschappij en worden vaak in één adem genoemd vanwege hun nauwe relatie.

In feite zou ik zelfs willen spreken van Hoofdpijn, Kaakpijn, Nekpijn en Schouderpijn, omdat ze vaak onderling verbonden zijn. Wanneer er iets misgaat bij een van deze vier, kan dat leiden tot pijn.

Soms kan een plotselinge klacht snel worden verlicht met enkele sessies, maar langdurige hoofd- en nekpijnklachten vragen om een holistische benadering die zich richt op het evenwicht tussen lichaam, geest en emoties.

Er zijn verschillende soorten hoofdpijn, waarvan spanningshoofdpijn wellicht de bekendste is. Dit treedt vaak op bij vermoeidheid of stress. Migraine is een andere veelvoorkomende vorm van hoofdpijn, gekenmerkt door typische aanvallen.

Naast pijn omvat dit hele gebied ook duizeligheid, waarvan een specifieke vorm bekend staat als Benigne Paroxysmale Positie Vertigo (BPPV), veroorzaakt door problemen met de oorkristallen.

Naast hands-on behandelingen in de praktijk, gericht op fascia, wervels en spieren, zullen we ook tijd besteden aan een thuisprogramma met oefeningen, pijneducatie en het identificeren van oorzaken van klachten, evenals het herprogrammeren van oude gewoontes die klachten veroorzaken of in stand houden.